Godaste gluten och smörfria brödet ever ❤️
publicerat av viktigawavva 23 september 2016
Ett litet helgrecept på godaste smör och glutenfria brödet ever 😍
14 dl glutenfri havregryn
4 ägg
5 dl kvarg/fil
2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
3 msk linfrö
3 msk pumpakärnor
Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare.
Vispa äggen rejält fluffigt och blanda ner kvargen/filen samt kryddor och frön.
Blanda ner bikarbonatet i havregrynsmjölet och dega ihop allting i en skål.
Klicka ut på en plåt eller rulla ca 12 bullar och lägg på en plåt.
Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 10-15 minuter 😋😋
Supergott med 4 % mjukost och paprika och aromat såklart 😀
Önskar dig en underbar helg.
Kramar från mig ❤️